Natuurlewe in Italië: Skylark Alauda arvensis

Natuurlewe in Italië: Skylark Alauda arvensis

Sistematiese indeling en verspreiding

klas: Voëls
Orde: Passeriformi
familie: Alaudidae
soort: Alauda
Soort: arvensis

Die spesie is teenwoordig as teler in Europa, Noordwes-Afrika en Asië. In Italië is dit stil, oorwinter in die suide en dubbelpas (Oktober-November en Maart-April). Tipiese oorwinteringsgebiede is die Middellandse See-bekken en Noord-Afrika.

Skylark (foto www.ivnvechtplassen.org)

Skylark (foto Daniel Pettersson)

Kenmerkende karakters

Klein grootte (35-44 gr.). Die verekleed by beide geslagte is donkerbruin met swart strepe in die boonste deel, wit buik en onderkleur met geel skakerings, wit eksterne stuurman en het ook die kenmerkende nekbont wat gereeld opgelig word. 'N Ander tipiese kenmerk van landvoëls is die langwerpige groottoon wat ook gebruik word om te veg vir die verdediging van die nesarea.

Biologie

Dit is 'n baie soorte spesie, behalwe in die voortplantingsperiode wat in April begin; Hy verkies groot graanuitbreidings afwisselend met gesnyde wei en weiding, en die mannetjie stel 'n regte huweliksparade saam wat vlieg oor die broeiende gebied waar die wyfie reeds opgedaag het; Dit vlieg tot 150 m hoog met spiraalvlugte en daal dan in groot sirkels af. Die nes word op die grond gebou en 5-6 gryswit eiers word daar gelê wat vir 15-16 dae deur die wyfie uitbroei. Die jonges verlaat die nes tien dae nadat hulle uitgebroei het. 2-3 broeityd kom jaarliks ​​voor. Voeding is korrelrig en insekgewend.

saamgestel deur Sauro Giannerini


Video: Голоса птиц - Полевой жаворонок Alauda arvensis